Брой 207 (1718), 30-10-2018
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

БТПП посрещна търговска мисия от Португалия

БТПП посрещна търговска мисия от Португалия, организирана от Търговско-промишлената палата на Португалия.

Четири компании, с различни интереси и от разнообразни сектори проведоха срещи с представители на над 30 български фирми. Бяха разисквани възможности за сътрудничество в областите: търговия с полипропиленови, полиетиленови тръби; строителство, строителни материали и оборудване; производство и оборудване за оранжерии; лозаро-винарски сектор; производство и търговия с гаражни врати; индустриално машиностроене и оборудване; автоматизация и др.

Представителите на португалските компании поддържат силен интерес към българския пазар и са готови да осъществят контакт с още нови партньори, които не са имали възможност да участват в срещите с тях в София.

HELIROMA Plásticos S.A. е компания която се занимава с производство на термопластични тръбни системи PP-R, PE-Xa, PE-RT и PE-RT/AL/PE-RT. Богатата гама от продукти на компанията включва тръби с фибро стъкло, тръби с и без кислородна бариера, многопластови тръби, различни фитинги и др. Компанията поддържа своя собствена марка HELIROMA.
Основана през 1996 г., Heliroma Plásticos S.A. е със седалище в област Авейро, Португалия. Продукцията й се използва в строителството, селското стопанство, за отоплителни и водни системи /топла и студена вода/. Тръбите са с различни размери PPR от 20 мм до 400 мм, MLPC от 16 мм до 110 мм, PE-Xa и PE-RT от 12 мм до 32 мм.
Компанията има партньори на пазарите на следните страни: Испания, Германия, Австрия, Латвия, Литва, Великобритания, Италия, Кипър, Гърция, Турция, Мароко, Тунис, Алжир, Ангола, Мозамбик, Саудитска Арабия, Кувейт, Дубай, Мексико, Колумбия, Чили и др.
В България HEROLIMA търси голям вносител и дистрибутор.

SISAR- SISTEMAS, AUTOMAÇÃO, ROBÓTICA, LDA е млада и динамична португалска компания, която се занимава с разработка и търговия със специални машини за промишлеността, контрол на качеството, автоматизация и линии за цялостно асемблиране.
Компанията работи съгласно нуждите на клиентите и може да разработи решения, които да оптимизират производството и да отговорят на очакванията на клиентите. Използва най-добрите материали на пазара и съобразява наличието на резервни части с цел предпазване от необходимост от модификации или спиране на производството по технически причини.
SISAR предлага сътрудничество на компании с различна големина, със собствено производство и възможности за поддържане на съоръженията, които произвежда.
В България SISAR търси бизнес партньорство с производствени компании, които желаят да оптимизират, автоматизират и да постигнат по-високо качество на продукцията си. Фирмата очаква да установи и контакти с потенциални вносители и дистрибутори на своите продукти.

ARCEN ENGENHARIA, S.A. която се занимава с производство на бетонни възли, бетоносмесители, асвалтови заводи и др.
Компанията има два завода в Португалия и в Полша. Предоставя пълна услуга по параметри на клиента, включително проектиране, монтаж и следпродажбено обслужване на бетонни възли /мобилни, стационарни/, бетоносмесители /двувалови, гравитационни, принудителни, хоризонтални за сухи строителни смеси/, контролно оборудване, съоръжения за рециклиране на бетон, асфалтови заводи с непрекъснато и циклично действие и др.
Марки на компанията: ARCEN, EUROXXI (контролно оборудване), EUROX.
Компанията има партньори на пазарите в следните страни: Мароко, Португалия, Франция, Оман, Алжир, Белгия, Кувейт, Испания, Полша, Канада.
В България ARCEN търси вносител и дистрибутор, както и контакти с производители на готов бетон, производители на строителни панели, компании от сектор строителство, включително пътно строителство. Освен това компанията търси поддоставчик на тежки метални конструкции.

SkySYS - Soluções Integradas, Lda е млада португалска компания, която се занимава с разработка и търговия със софтуерни, електронни и механични интегрирани решения за контрол, автоматиация и управление на процесите в селското стопанство, винопроизводството, автоматизация за дома и промишлеността.
SkySYS предлага съоръжения за селскостопански оранжерии – климатици, сонди /водни, въздушни/, устройства за контрол на температура, влажност, светлина, вентилация, изграждане на екосистеми; автоматичен диспенсер за хранене на коне; системи за контрол и автоматизация на процесите във винопроизводството;  автоматизация за дома и промишлеността – системи за контрол на достъп, софтуер за вътрешно управление и др.
Продуктите, които компанията желае да представи по време на посещението си в България са:

  • SkyCLIMA – електронни конзоли за климатичен контрол в селскостопански оранжерии
  • SkyEQUESTRE – контрол и управление на конюшни и автоматично и персонализирано хранене за коне
  • SkyWINERY – интегрално управление и контрол във винопроизводството
  • GATES AUTOMATION – мотори за отваряне/затваряне на домашни и индустриални врати

Компанията работи успешно на пазарите в следните страни: Испания, Франция, Португалия. В България SkySYS търси бизнес партньорство в секторите селско стопанство, винопроизводство и производство на врати за дома и промишлеността, както и контакти с потенциални вносители и дистрибутори на своите продукти

БТПП ще окаже необходимото съдействие за свързване със съответните компании. За контакт: дирекция Международно сътрудничество и международни организации, БТПП, тел.: 02 8117 489, e-mail: g.dimitrova@bcci.bg.

 

 

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Ръководствата на АБВ и БТПП обсъдиха възможностите за въвеждане на необлагаем минимум, реформирането на пенсионната и образователна системи
Среща с фирма Паралакс Лайф Сайънсис
С ключова експертиза в медицината, фармацията и биотехнологиите Още
БТПП посрещна търговска мисия от Португалия
Португалски компании проявяват активен интерес към български партньори Още
Съюзът на пенсионерите представи идеи за сътрудничество с Палатата
Набелязани бяха стъпки за взаимодействие между регионалните структури на двете организации Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
КОТРА представи в Бургас възможностите си за насърчаване на контактите България - Корея
Предоставяне на консултации, организиране на бизнес делегации... Още
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
УО на ОПИК организира срещи с бизнеса и научните организации за обсъждане на концепция за подкрепа на Регионални иновационни центрове
Проекти за космически изследвания могат да получат до 400 хил. евро
В следните категории: технологии и оборудване; научни проекти и/или експерименти; използване на данни... Още
ИНВЕСТИЦИИ И ИНВЕСТИЦИОННА ПОЛИТИКА
Общи критерии за професионално представяне на инвестиционни проекти пред потенциални инвеститори
ОБРАЗОВАНИЕ И ПАЗАР НА ТРУДА
Ще има ли реформа на висшето образование през 2019 г.
Автор: Зорница Славова, Институт за пазарна икономика Още