Брой 207 (1718), 30-10-2018
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ

КОТРА представи в Бургас възможностите си за насърчаване на контактите България - Корея


Ръководството и експертният състав на Бургаската търговско-промишлена палата БсТПП взеха участие като съорганизатори в съвместно мероприятие с Община Бургас и Корейската агенция за насърчаване на търговията и инвестициите (КОТРА). Целта на събитието бе представяне на възможностите и потенциала на КОТРА за изграждане на стабилни контакти между корейски и български фирми, насърчаване на инвестициите у нас, подпомагане на сътрудничество на национално и регионално ниво между двете държави.

На форума присъстваха  Красимир Стойчев – зам. кмет на Община Бургас,  Ивелина Стратева - директор на дирекция “Икономика и стопански дейности”,  Цанко Иванов – председател на БсТПП, експерти от Палатата, управители на фирми и организации, заинтересовани в осъществяването на по-тесни връзки с корейски фирми.

Организиран бе изложбен щанд, където колегите от КОТРА предоставиха мостри и рекламни каталози от корейски фирми от различни браншове като: козметика, производство на предпазни екипировки, производство на паркет и дървени материали, производство на изкуствени влакна, производство на печатни и рекламни изделия, медицински хранителни добавки и  други. Бе предоставена и възможност на български партньори на корейските изложители да представят свои продукти предимно от хранителната промишленост.

Интерес предизвика презентацията на КОТРА, с която описаха своята дейност, история на организацията и натрупания през годините опит в осъществяването на редица събития, свързващи бизнеса на Корея с различни партньорски фирми и организации от целия свят. Желанието на организаторите е да направят възможни бъдещите бизнес начинания на предприемачите от двете страни чрез предоставяне на консултации, организиране на бизнес делегации и осигурявайки условия за сътрудничество в много области от икономиката.

24.10.2018 2

24.10.2018 3

24.10.2018 4

24.10.2018 5

 

 
 
НОВИНИ ОТ БТПП
Ръководствата на АБВ и БТПП обсъдиха възможностите за въвеждане на необлагаем минимум, реформирането на пенсионната и образователна системи
Среща с фирма Паралакс Лайф Сайънсис
С ключова експертиза в медицината, фармацията и биотехнологиите Още
БТПП посрещна търговска мисия от Португалия
Португалски компании проявяват активен интерес към български партньори Още
Съюзът на пенсионерите представи идеи за сътрудничество с Палатата
Набелязани бяха стъпки за взаимодействие между регионалните структури на двете организации Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
КОТРА представи в Бургас възможностите си за насърчаване на контактите България - Корея
Предоставяне на консултации, организиране на бизнес делегации... Още
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
УО на ОПИК организира срещи с бизнеса и научните организации за обсъждане на концепция за подкрепа на Регионални иновационни центрове
Проекти за космически изследвания могат да получат до 400 хил. евро
В следните категории: технологии и оборудване; научни проекти и/или експерименти; използване на данни... Още
ИНВЕСТИЦИИ И ИНВЕСТИЦИОННА ПОЛИТИКА
Общи критерии за професионално представяне на инвестиционни проекти пред потенциални инвеститори
ОБРАЗОВАНИЕ И ПАЗАР НА ТРУДА
Ще има ли реформа на висшето образование през 2019 г.
Автор: Зорница Славова, Институт за пазарна икономика Още