Брой 207 (1718), 30-10-2018
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Среща с фирма Паралакс Лайф Сайънсис


Председателят на БТПП Цветан Симеонов проведе среща с Димитър Георгиев, собственик на Паралакс Лайф Сайънсис АД, фирма с широк обхват на дейности в здравеопазването. В срещата участва и Владимир Томов, председател на Съвета по инвестиции към Палатата.

Симеонов представи дейността на БТПП с акцент на дигитализацията на Арбитражния съд и новото издание на Палатата „ТОП 100 - водещите фирми в българската икономика". Представи и кампанията, организирана от БТПП - ДА ВЪЗСТАНОВИМ КЪЩАТА НА ИВАН ГРОЗЕВ В ГРАД КАРЛОВО!

Паралакс Лайф Сайънсис има ключова експертиза в управлението, консултирането и прилагането на различни дейности, свързани с науката за живота – клинични изпитания за развитието на нови и фармацевтични продукти, събирането и съхранението на стволови клетки от пъпната връв, представянето в България на продукти за генетично тестване, иновации, технологии за спирането на тютюнопушене, регулиране на теглото, фармацевтични и козметични продукти, финансирани и анализирани за българското здравеопазване, структурирано финансиране на иновативни проекти и др.

Димитър Георгиев обясни, че има случаи, в които са направени изследвания за това дали един човешки организъм би могъл да преработи точно това количество лекарства, което му е изписано, или количеството трябва да бъде променено спрямо това, което може да преработи конкретният човек. Определени хора са доказали, чрез тези изследвания в лабораторията, че имат алергия към определения фармацевтичен продукт, който им е изписан и този продукт бива заменен с друг.

Paralax Life Sciences помага на клиентите си във фармацевтичната и биотехнологична индустрия да определят и безопасността на техните продукти и необходимостта да покрият различните стандарти и очаквания на техните клиенти. Те осигуряват висококвалифицирани клинично развити услуги, които максимално да се доближат до ценностите на клиентите, както и инвестират в развитието на различни лекарства. Във фирмата се работи в различни терапевтични направления, оказва се съдействие на психолози при следродилна депресия в случаите, в които могат да бъдат полезни, за да може това заболяване при голяма част от младото поколение да бъде избегнато, както и предлагат и компетентно консултиране в сферата на различните регистрации на лекарства, хранителни добавки, пособия и превантивните мерки за лечение.

Изключително важен е теста, който осигуряват при ДНК анализ след шестата седмица на забременяването на жени, при които откриват евентуалното наличие на генетични заболявания или на антитела, които би могъл да развие плодът след раждането. В такива случаи, след този ДНК анализ, Paralax Life Sciences биха могли да избегнат евентуални по-нататъшни заболявания след раждането на детето.

В заключение на срещата Цветан Симеонов и Димитър Георгиев обсъдиха съвместни бъдещи инициативи в подкрепа на българския бизнес.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Ръководствата на АБВ и БТПП обсъдиха възможностите за въвеждане на необлагаем минимум, реформирането на пенсионната и образователна системи
Среща с фирма Паралакс Лайф Сайънсис
С ключова експертиза в медицината, фармацията и биотехнологиите Още
БТПП посрещна търговска мисия от Португалия
Португалски компании проявяват активен интерес към български партньори Още
Съюзът на пенсионерите представи идеи за сътрудничество с Палатата
Набелязани бяха стъпки за взаимодействие между регионалните структури на двете организации Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
КОТРА представи в Бургас възможностите си за насърчаване на контактите България - Корея
Предоставяне на консултации, организиране на бизнес делегации... Още
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
УО на ОПИК организира срещи с бизнеса и научните организации за обсъждане на концепция за подкрепа на Регионални иновационни центрове
Проекти за космически изследвания могат да получат до 400 хил. евро
В следните категории: технологии и оборудване; научни проекти и/или експерименти; използване на данни... Още
ИНВЕСТИЦИИ И ИНВЕСТИЦИОННА ПОЛИТИКА
Общи критерии за професионално представяне на инвестиционни проекти пред потенциални инвеститори
ОБРАЗОВАНИЕ И ПАЗАР НА ТРУДА
Ще има ли реформа на висшето образование през 2019 г.
Автор: Зорница Славова, Институт за пазарна икономика Още