Назад

Предстоящо представяне на Инвестиционния фонд на Инициативата „Три морета“


Следвайки мисията си да подпомагат компаниите за намиране на подходящи източници на финансиране, Българската търговско-промишлена палата и Съветът по инвестиции към Палатата организират конференция “Equity for infrastructure - представяне на Инвестиционния фонд на Инициативата „Три моретана 3 ноември 2021 г. в хибриден формат. Събитието е в продължение на бизнес форума на Инициативата „Три морета“, проведен през юли т. г. в София и се подготвя с активното участие на Българската банка за развитие.

Страните участнички в инициативата „Три морета“ /3seas.eu/ - дванадесет държави членки на Европейския съюз от региона между Балтийско, Черно и Адриатическо морe - споделят редица общи цели: икономически растеж, сигурност и изграждане на по-силна и сплотена Европа. За да бъдат реализирани тези цели, инициативата насърчава сътрудничество в развитието на инфраструктурата в секторите на енергетиката, транспорта и дигитализацията.

Инвестиционният фонд към Инициативата  „Три морета“ има за основна цел инвестиции в транспорт, енергетика и цифрова инфраструктура по оста север-юг и компенсиране на разликите в развитието на отделните региони на Европейския съюз. Той позволява капиталови инвестиции в диапазона от 50 до 250 милиона евро на проект.

БТПП отправя покана към представители на компании, неправителствени организации и институции да вземат участие в конференцията с възможност за организиране на лична среща с представители на Инвестиционния фонд на Инициативата „Три морета“ и управляващата го компания Amber Infrastructure за обсъждане на конкретни проекти.

Желаещите да участват конференцията, могат да заявят предварително своя интерес на следния линк, в срок до 2 ноември 2021г. /вторник/. Участието е безплатно. Работен език: английски език.

Събитието ще се проведе в съответствие с установените правила за превенция от Ковид. Броят на присъстващите участници на място е ограничен. При регистрация, уточнете как ще вземете участие /на място или онлайн/.

Регистрираните участници ще получат линк и инструкции за свързване.

ПРОГРАМА

За допълнителна информация: БТПП, дирекция Международно сътрудничество и международни организации, тел.: 02 8117 489, e-mail: interdpt@bcci.bg.