Назад

БТПП подкрепя модернизирането на складове за хладилно съхранение





Председателят на БТПП Цветан Симеонов участва в тържествено откриване на нов логистичен склад за хладилно съхранение – Фриго Сток в квартал Орландовци. Той напомни постоянния интерес и съдействието на Палатата и на Сдружение GS1 България за развитието на проекта на „Анима Груп Инвестмънт“ -  член на БТПП.

Управителят на „Анима Груп Инвестмънт“ Атанас Николов не скри радостта и задоволството си от успешно завършения проект за изграждане на новата логистична база Фриго Сток, която съответства на всички европейски и световни стандарти за работа. „В резултат на съвместна работа, усилия, желание и отдаденост, с нашите партньори построихме сграда, оборудвана с най-нови и модерни съоръжения, която освен всичко друго, ще допринесе за положителното преобразяване на инфраструктурата в района“, отбеляза Николов.

Новият склад е на площ от над 5 000 кв. м. Разполага с пълен набор от логистични процеси - както склад с „пикинг“, така и „крос-док“ платформа. Складът има 20 товаро-разтоварни рампи, което ще позволи едновременното обработване на голям брой товарни автомобили. Хладилната складова база разполага със зона за дълбоко замразени и охладени стоки, както и до 3 температурни зони за плод и зеленчук.  Складът има и гама вътрешноскладова техника.

Продължаваме да увеличаваме броя на магазините си и темпа на развитие. През екстремната 2020г. T MARKET България показа значителен ръст с увеличение на оперативната печалба от 4,6 млн. евро. Новият склад ще спомогне за по-голяма оптимизация на процесите и разходите, както ще ни даде и по-голяма гъвкавост“, каза Петър Павлов, генерален директор на „Максима България“ ЕООД. Енергоспестяващи системи и планирани в бъдеще “зелени” технологични решения ще са естественото продължение на политиката на T MARKET за устойчиво развитие и опазване на околната среда. С развитието на склада, ще се отворят нови 100 работни места. Складовата база е под постоянна жива охрана и видео наблюдение.

Проектът е дело на ,,Анима Груп Инвестмънт‘‘ и е реализиран със съдействието на ,,МСК‘‘ АД, „Балкан Стийл Инжинеринг‘‘ ООД, ,,Фригопан‘‘ ООД, и ,,Group-IPS България‘‘. ,,Анима Груп Инвестмънт‘‘ е част от група  компании   -  ,,Ваклинов‘‘ ЕООД,   ,,Анима груп‘‘ ЕООД и ,,Фриго Сток‘‘ ООД, което ги позиционира като едни от лидерите във вноса и дистрибуцията на хранителни продукти, както и лидери в предлагането на логистични и складови решения не само в София, но и в цялата страна.

За  T MARKET:
T MARKET е част от литовската MAXIMA GRUPE, която е лидер в търговията с бързооборотни стоки в Прибалтика. Присъства на българския пазар от 2005 г., като за 16 години успя да се превърне в една от водещите вериги за хранителни стоки в България. Всяка година мрежата от магазини на компанията интензивно се разраства. Към момента за компанията работят над 2 300 служители, превръщайки T MARKET в един от най-големите работодатели в България.
През 2020г. стартира и своя онлайн магазин за София, Пловдив, Асеновград, Стара Загора и Перник, като обхватът на доставки  непрекъснато се разширява за максимално удобство на своите клиенти.