Назад

БТПП отличи най-успешните ни търговски аташета



Българската търговско-промишлена палата, съвместно с Министерството на икономиката и индустрията, връчи наградите за най-успешните търговски аташета (Служби по търговско-икономически въпроси) за 11-ти пореден път. 

Службата по търговско-икономически въпроси на България в Румъния спечели голямата награда на БТПП. 

Втора награда взе СТИВ - Австрия, а трета награда  СТИВ - Полша. Насърчителни награди БТПП даде на СТИВ в Турция, Сърбия и Белгия.

Годишната церемония по награждаване на икономическите съветници, дългосрочно командировани в Службите по търговско-икономически въпроси, се състоя в БТПП в присъствието на министъра на икономката и индустрията Никола Стоянов.

В тези служби трябва да се назначават подготвени и мотивирани хора. Няма лошо някои от бившите търговски представители да се явяват отново на тези позиции или да направят кариера в дипломацията, посочи Цветан Симеонов в своето поздравление към участниците в церемонията.

Благодаря за поканата, присъствал съм няколко пъти на тези награди и искам да отбележа, че много уважавам тази инициатива, защото всеки има нужда от добра оценка, каза министърът на икономиката Никола Стоянов. Поздравявам БТПП, че и в годините на пандемия традициите се спазват. Всяка награда има субективен елемент и колкото и да са точни критериите, едва ли може да се обхване всичко, добави той. "Поздрави за наградените, а останалите да не се сърдят", каза министърът. Желанието ми е да разширим рамките, в които работят търговските ни аташета, допълни министър Стоянов. 

БТА