Брой 59 (1071), 25-03-2016
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Среща на български и холандски предприемачи


Председателят на БТПП Цветан Симеонов бе гост на среща с български и холандски предприемачи по покана на Н. Пр. Томас ван Орсхост, извънреден и пълномощен посланик на Кралство Нидерландия в България.

Н. Пр. Томас ван Орсхост посочи основните приоритети по време на Холандското шестмесечно председателство на Съвета на ЕС, което страната пое от началото на годината.  

Приоритетите, които бяха отбелязани от посланика са: задълбочаване и финализиране на единен вътрешен пазар, с акцент дигитализацията и пазара на услугите; стабилизиране на икономиката и преминаване към "кръгова икономика"; труд и мобилност; иновации.

Цветан Симеонов предостави информация за икономическата ситуация в България. Той представи Палатата и основните дирекции, като отбеляза, че БТПП представлява интересите на 53 хиляди фирми-членове. Мрежата от 28 регионални палати, както и 104-те браншови организации са обединени в Съвети при БТПП, които изпълняват функциите на консултативни органи.

НОВИНИ ОТ БТПП
Електронните фактури пестят време и средства на фирмите
Директива на ЕК предвижда до 2018 г. всички възложители и изпълнители в сферата на обществените поръчки да работят с електронни фактури Още
Среща на български и холандски предприемачи
По покана на Н. Пр. Томас ван Орсхост, извънреден и пълномощен посланик на Кралство Нидерландия Още
Посланикът на Малта Н.Пр. Лино Бианко посети БТПП
Палатата предложи да бъде представен инвестиционния и бизнес климат в Малта пред български фирми Още
Разширява се сътрудничеството с Българската агенция за насърчаване на малките и средни предприятия
Реализиране на съвместни дейности както в София, така и в страната, посредством регионалните структури Още
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Проект на Закон за изменение на Закон за ратифициране на Конвенция № 102 на Международната организация на труда за социална сигурност (минимални стандарти)
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
Изтича срокът за подаване на корпоративните декларации
Неподаването на декларациите се санкционира, като минималната глоба е 500 лева за юридическото лице и 200 лева за управителя на фирмата Още
ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ
Семинар на тема „Процедура по издаване на европейски патент. Подготовка за патента с единно действие на територията на ЕС”
26 април 2016г. , Витоша парк хотел, София Още