Брой 59 (1071), 25-03-2016
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Разширява се сътрудничеството с Българската агенция за насърчаване на малките и средни предприятия


На среща с изпълнителния директор на Българската агенция за насърчаване на малките и средните предприятия Мариета Захариева председателят на БТПП Цветан Симеонов обсъди варианти за разширяване на сътрудничеството между двете институции в помощ на българския малък и среден бизнес.

Цветан Симеонов представи последните инициативи, с които е ангажирана Палатата, и предложи конкретни идеи за съвместни дейности и събития, които да се реализират в периода 2016 - 2018 г.

Мариета Захариева приветства предложенията и потвърди готовността на ИАНМСП да задълбочи сътрудничеството с БТПП както в София, така и в страната, посредством регионалните структури на двете организации.

Г-жа Захариева бе запозната с позицията на БТПП относно Закона за изменение и допълнение на Кодекса на труда, касаещи МСП, вътрешни правила за здравословни и безопасни условия на труд, трудова медицина, график на отпуските и др. елементи, заложени в КТ, усложняващи ръководенето на едно микро или малко предприятие от семеен тип.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Електронните фактури пестят време и средства на фирмите
Директива на ЕК предвижда до 2018 г. всички възложители и изпълнители в сферата на обществените поръчки да работят с електронни фактури Още
Среща на български и холандски предприемачи
По покана на Н. Пр. Томас ван Орсхост, извънреден и пълномощен посланик на Кралство Нидерландия Още
Посланикът на Малта Н.Пр. Лино Бианко посети БТПП
Палатата предложи да бъде представен инвестиционния и бизнес климат в Малта пред български фирми Още
Разширява се сътрудничеството с Българската агенция за насърчаване на малките и средни предприятия
Реализиране на съвместни дейности както в София, така и в страната, посредством регионалните структури Още
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Проект на Закон за изменение на Закон за ратифициране на Конвенция № 102 на Международната организация на труда за социална сигурност (минимални стандарти)
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
Изтича срокът за подаване на корпоративните декларации
Неподаването на декларациите се санкционира, като минималната глоба е 500 лева за юридическото лице и 200 лева за управителя на фирмата Още
ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ
Семинар на тема „Процедура по издаване на европейски патент. Подготовка за патента с единно действие на територията на ЕС”
26 април 2016г. , Витоша парк хотел, София Още