Брой 59 (1071), 25-03-2016
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ

Семинар на тема „Процедура по издаване на европейски патент. Подготовка за патента с единно действие на територията на ЕС”

Патентното ведомство и Европейското патентно ведомство (ЕПВ) организират семинар на тема „Процедура по издаване на европейски патент. Подготовка за патента с единно действие на територията на ЕС”, който ще се проведе на 26 април 2016г. в София,  Витоша парк хотел. Целевата група на семинара са представители на индустрията, малките и средни предприятия, академичните и научноизследователските среди, представители по индустриална собственост и бизнес асоциации.

Събитието се организира в рамките на проекта „Разпространяване на знания за  европейската патентна система” по Двустранния план за сътрудничество между Патентното ведомство и ЕПВ за периода 2015-2018. На форума ще бъде предоставена актуална правна информация и ще се разгледат практически аспекти на процедурата по подаване на заявки за европейски патент, подаване на опозиции и жалби.  Полезно за участниците ще бъде и представянето на информация за патента с единно действие на територията на ЕС и Единния патентен съд. Ще бъдат представени някои важни решения на Съставите по спорове към ЕПВ. Участниците ще получат и полезни указания по работата с инструментите за подаване на заявки по електронен път.

Семинарът цели подобряване и разширяване на познанията на  потребителите на  европейската патентна система. Препоръчителен срок за регистрация - 14 април 2016г.  Местата са ограничени.

Приложение:

Програма и формуляр за регистрация за участие.

НОВИНИ ОТ БТПП
Електронните фактури пестят време и средства на фирмите
Директива на ЕК предвижда до 2018 г. всички възложители и изпълнители в сферата на обществените поръчки да работят с електронни фактури Още
Среща на български и холандски предприемачи
По покана на Н. Пр. Томас ван Орсхост, извънреден и пълномощен посланик на Кралство Нидерландия Още
Посланикът на Малта Н.Пр. Лино Бианко посети БТПП
Палатата предложи да бъде представен инвестиционния и бизнес климат в Малта пред български фирми Още
Разширява се сътрудничеството с Българската агенция за насърчаване на малките и средни предприятия
Реализиране на съвместни дейности както в София, така и в страната, посредством регионалните структури Още
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Проект на Закон за изменение на Закон за ратифициране на Конвенция № 102 на Международната организация на труда за социална сигурност (минимални стандарти)
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
Изтича срокът за подаване на корпоративните декларации
Неподаването на декларациите се санкционира, като минималната глоба е 500 лева за юридическото лице и 200 лева за управителя на фирмата Още
ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ
Семинар на тема „Процедура по издаване на европейски патент. Подготовка за патента с единно действие на територията на ЕС”
26 април 2016г. , Витоша парк хотел, София Още