Брой 59 (1071), 25-03-2016
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Посланикът на Малта Н.Пр. Лино Бианко посети БТПП


Н.Пр. Лино Бианко, извънреден и пълномощен посланик на Малта, акредитиран за България, посети БТПП и се срещна с председателя на Палатата Цветан Симеонов.

Посланик Бианко бе запознат с единната система на търговски палати в България, структурата на БТПП, както и основните услуги, които организацията предлага в подкрепа на бизнеса. Цветан Симеонов представи информационните системи и базите данни на Палатата, както и дейността на търговския регистър, GS1 и Арбитражния съд към БТПП.

Извънредният и пълномощен посланик на Малта съобщи актуални данни за икономическото развитие на Малта и предприетите мерки от страна на правителството за икономически растеж. Обменени бяха идеи за насърчаване на двустранните търговско-икономически отношения.

В тази връзка Цветан Симеонов отправи покана към Н.Пр. Лино Бианко за представяне на инвестиционния климат и бизнес възможности на Малта пред български предприемачи.

За заявяване на интерес към предстоящи събития, свързани с Малта: Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации”, e-mail : m.markova@bcci.bg

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Електронните фактури пестят време и средства на фирмите
Директива на ЕК предвижда до 2018 г. всички възложители и изпълнители в сферата на обществените поръчки да работят с електронни фактури Още
Среща на български и холандски предприемачи
По покана на Н. Пр. Томас ван Орсхост, извънреден и пълномощен посланик на Кралство Нидерландия Още
Посланикът на Малта Н.Пр. Лино Бианко посети БТПП
Палатата предложи да бъде представен инвестиционния и бизнес климат в Малта пред български фирми Още
Разширява се сътрудничеството с Българската агенция за насърчаване на малките и средни предприятия
Реализиране на съвместни дейности както в София, така и в страната, посредством регионалните структури Още
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Проект на Закон за изменение на Закон за ратифициране на Конвенция № 102 на Международната организация на труда за социална сигурност (минимални стандарти)
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
Изтича срокът за подаване на корпоративните декларации
Неподаването на декларациите се санкционира, като минималната глоба е 500 лева за юридическото лице и 200 лева за управителя на фирмата Още
ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ
Семинар на тема „Процедура по издаване на европейски патент. Подготовка за патента с единно действие на територията на ЕС”
26 април 2016г. , Витоша парк хотел, София Още