Брой 207 (967), 27-10-2015
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

БТПП подготвя партньорство с Международна „он-лайн“ стокова борса


В БТПП се състоя среща между основателя на Международната он-лайн стокова борса Джорджо Фиоренца и председателя на Палатата Цветан Симеонов. Срещата се осъществи по покана на БТПП във връзка с материализиране на партньорството с италианските колеги и включването на Палатата  като акредитираща организация за България във връзка с оперирането на български фирми на Международната „он-лайн“ стокова борса.

Чрез „он-лайн“ платформата българските фирми ще могат да създават търговски партньорства с фирми от цял свят, да финализират преговори и да сключват сделки „он-лайн“.

Рисковете от попадането на нелоялни фирми в платформата са сведени до минимум, тъй като българските фирми, които желаят да купуват или продават през платформата ще бъдат акредитирани от БТПП. От друга страна, платформата разполага с изключително интелигентна система за мониторинг и контрол на контрагентите, която осигурява допълнителна сигурност и спокойствие за фирмите.

Използването на платформата за реализиране на нови партньорства и сключване на търговски сделки „он-лайн“ е абсолютно безплатно за членовете на БТПП. Същите следва да потвърдят своето желание за включване в международната стокова борса „он-лайн“, за да бъдат „акредитирани“. След включването им в платформата фирмите оперират сами, или осъществяват търсене и предлагане на стоки чрез публикуване на оферта, включително и снимки на стоката.

БТПП и администраторът на платформата ще осигуряват допълнителни помощ на фирмите при подписване на договорите, гаранция за осъществяване на сделката и други услуги, възникнали в процеса на осъществяване на сделките. Ползвателите на платформата ще заплащат такса от 1.5% от стойността на сделката, само при ефективно реализирана търговска сделка през платформата.

Оперирането на платформата стартира официално от 1.11.2015 г. с около 216 хил. фирми от 6 страни, като БТПП ще се присъедини към платформата веднага след изчистване на техническите детайли. В началото борсата ще работи на английски език, като администраторът на платформата си е поставил задача до 2 години да заработи и на други езици.

В най-скоро време Палатата ще стартира информационна кампания сред своите членове за представяне възможностите на „он-лайн“ платформата за международна търговия.

НОВИНИ ОТ БТПП
БТПП подготвя партньорство с Международна „он-лайн“ стокова борса
Палатата ще бъде акредитираща организация за България във връзка с оперирането на български фирми на борсата Още
Нови членове на Палатата
НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ
Камарата на строителите в България връчи отличия на най-добрите компании в сектора
Златната награда в раздел „Големи строители" получи „Главболгарстрой" АД Още
ГЛЕДНА ТОЧКА
Ден след изборите е предложена актуализация на Бюджет 2015
Автор: Институт за пазарна икономика Още
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Проект на Решение на МС за приемане на Отчет за 2014 г. и на План за 2015 г. за мониторинг на изпълнението на Актуализираната Национална стратегия за демографско развитие на населението в Република Бъ
За забавяне на темповете на намаляване на населението с тенденция за стабилизирането му в дългосрочен план Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Край на банковата тайна за граждани на ЕС в Швейцария
Важна стъпка в борбата срещу данъчните измами и за справедливо данъчно облагане Още
Бюджет на ЕС за 2016 г.: "Големият приоритет е подкрепата за заетостта"
Парламентът предлага специално да се продължат инициативите за младежка заетост Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Конференция за управление на кредитния риск
3 ноември 2015, София Хотел Балкан Още