Брой 207 (967), 27-10-2015
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ

Камарата на строителите в България връчи отличия на най-добрите компании в сектора


„Благодаря Ви за усилията, които влагате. Браншът устоя на трудностите и предизвикателствата успешно. Построихме почти 300 км нови автомагистрали. Реализирахме проекти от водната, образователната, здравната и градската инфраструктура. Показахме, че можем да работим качествено и в срок." Това завия министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова при връчването на годишните награди на Камарата на строителите в България. Тя отличи победителите в раздел „Високо строителство, прилежащата му инфраструктура, електронни и съобщителни мрежи и съоръжения". Церемонията се състоя по време на Бала на строителите, домакини на който са МРРБ и Камарата на строителите в България.

Регионалният министър заяви, че ще продължи съвместното сътрудничество с професионалната организация в бранша. Тя пожела да бъдат преодолени различните мнения и да продължи работа по усвояването на новите европейски средства. 10 млрд. лева са средствата за инвестиции през следващите години, каза Павлова и изрази убедеността си, че съвместно със строителния сектор те ще бъдат инвестирани успешно.

Златната награда в раздел „Големи строители" строителният министър връчи на „Главболгарстрой" АД. Сребърното отличие бе присъдено на „Геострой" АД, а бронзовото признание отиде при „Водстрой 98" АД.

В класация тази година участваха 3835 фирми и компании от строителния бранш, разделени в четири категории, съгласно приоритета на групата строежи, които са оценявани от специална комисия въз основа на точно определени критерии.

В първата група бяха включени 2797 фирми, изпълняващи строежи от високото строителство (жилищно, обществено-обслужващо, промишлено), прилежащата му инфраструктура, електронни съобщителни мрежи и съоръжения. Във втората са 241 компании, работещи по обекти от транспортната инфраструктура. В третата – 484, ангажирани в сферата на енергийната инфраструктура, и в четвъртата – 314 фирми, специализирани в благоустройствената инфраструктура, хидротехническото строителство и опазването на околната среда.

НОВИНИ ОТ БТПП
БТПП подготвя партньорство с Международна „он-лайн“ стокова борса
Палатата ще бъде акредитираща организация за България във връзка с оперирането на български фирми на борсата Още
Нови членове на Палатата
НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ
Камарата на строителите в България връчи отличия на най-добрите компании в сектора
Златната награда в раздел „Големи строители" получи „Главболгарстрой" АД Още
ГЛЕДНА ТОЧКА
Ден след изборите е предложена актуализация на Бюджет 2015
Автор: Институт за пазарна икономика Още
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Проект на Решение на МС за приемане на Отчет за 2014 г. и на План за 2015 г. за мониторинг на изпълнението на Актуализираната Национална стратегия за демографско развитие на населението в Република Бъ
За забавяне на темповете на намаляване на населението с тенденция за стабилизирането му в дългосрочен план Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Край на банковата тайна за граждани на ЕС в Швейцария
Важна стъпка в борбата срещу данъчните измами и за справедливо данъчно облагане Още
Бюджет на ЕС за 2016 г.: "Големият приоритет е подкрепата за заетостта"
Парламентът предлага специално да се продължат инициативите за младежка заетост Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Конференция за управление на кредитния риск
3 ноември 2015, София Хотел Балкан Още