Назад

Българска делегация посети научно-технологичния център Zhongguancun Dongsheng Science & Technology Park
 Водещ иновационен център в Китай за нови енергии, водород, науки за живота, икономика и роботика

Българска делегация, организирана от БТПП и нейни партньори, е на посещение в Китай. Програмата на визитата е наситена със срещи, обучения и запознаване с компании от високотехнологичния сектор.

На 26 юни в Пекин се състоя официалното откриване на семинар, организиран от  Академията за международни бизнес отношения AIBO. Представители на Китайския съвет за насърчаване на международната търговия (CCPIT) развиха темите за двустранното сътрудничество, бъдещето на веригите за доставка, устойчиво икономическо развитие и др. Вицепрезидентът на CCPIT Liu Yingkui представи необходимите стъпки, които трябва да се предприемат от българските фирми за присъствие на китайския пазар. Той представи и темата за инициативата „One Belt, One Road“, като информира за изградената жп инфраструктура.

Ръководителят на делегацията – Милен Добрев, изпълнителен директор на Русенската търговско-промишлена палата, благодари на организаторите за поканата и топлото посрещане и сподели, че БТПП поддържа много добри отношения с партньори от Китай и Посолството на Китайската Народна Република в София и изрази увереност, че подготвената богата програма за делегацията ще допринесе за надграждане на икономическите отношения между двете страни.

Българската делегация посети научно-технологичния парк Zhongguancun Dongsheng Science & Technology Park - водещ иновационен център в Китай, съсредоточен върху нови енергии, водород, науки за живота, икономика и роботика. Паркът, познат още като „Китайската силициева долина“, представлява уникална екосистема, която събира международни предприемачи, ментори, експерти и инвеститори и предоставя широка гама от ресурси и услуги за подпомагане на развитието на стартъп компании.

Фирмата Lizheng Technology, лидер в областта на киберсигурността и радиокомуникациите, представи технологии за управление на дронове. Посетен бе и Global Health Industry Innovation Centre (GHIC) за иновативните медицински технологии и ресурси.

Организаторите представиха и международния иновативен образователен център Dongsheng Cup International, предоставящ възможността за участие в състезание за финансиране на star-up компании.