Назад

Делегация от БТПП и нейни партньори замина за Китай


Представителна делегация от 26-ма мениджъри и експерти от Българската търговско-промишлена палата, регионалните търговско-промишлени палати, браншови организации и фирми-членове на Палатата, замина за двуседмично обучение в градовете Пекин, Нинбо и Шаокисинг, Китай.

Част от темите, включени в обучението, са: представяне на актуалната икономическа ситуация в Китай , инициативите „Един пояс, един път“ и „ 16 +1“ за страните от Централна и Източна Европа и Китай. Акцент ще бъде поставен и върху темите за двустранното сътрудничество, развитие на търговско-икономическите отношения между България и Китай, сътрудничество в областта на веригите за доставка, устойчиво икономическо развитие и др.

Делегацията ще посети изложението в гр. Нинбо и панаира в гр. Шаоксинг, където ще бъдат показани над 4000 вида продукти, включително алкохолни напитки, храни, козметика и много други, както и ще бъдат обсъдени възможностите за развитие на двустранното партньорство.

БТПП организира за втори път подобно обучение, като целта е генериране на идеи за насърчаване на двустранното икономическо сътрудничество, възможности за по-тясно взаимодействие на ниво компании, както и обмен на опит със сродни организации.

Палатата ще информира допълнително своите партньори и членове с подробности за  разгледаните теми по време на обучението.