Назад

Търговска мисия с посещение на Международно изложение за домашен интериор и лайфстайл HOMI


В периода 26-30.01.2022 г. Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира участието на български малки и средни предприятия (МСП) в Търговска мисия с посещение на Международна многопрофилна изложба за домашен интериор и лайфстайл HOMI, която ще се проведе в гр. Милано, Италия.

Програмата на търговската мисия предвижда представителите на българските МСП да посетят изложението, да участват в редица двустранни срещи, семинари, уъркшопи и кръгли маси с представените на изложението чуждестранни фирми.

Международното изложение HOMI е едно от водещите европейски търговски изложения, посветено на домашните аксесоари, декоративните предмети и аксесоари, сервизи, текстил и аромати, които характеризират съвременните жилищни пространства и очертават еволюционния път на начина на живот и навиците на модерния човек. То се провежда традиционно в Милано два пъти в годината от 1964 г. Изложбата е една от водещите в областта и възможност на посетители и изложители за участие в b2b срещи със специалисти, демонстрации и представяне на продуктовите иновации в сферата на интериорния дизайн, модата, аксесоарите и бижутата. Събитието обслужва множество различни канали за дистрибуция и продажби и събира на едно място на щандове в изложбените зали на панаирния комплекс в Милано хиляди търговци, дизайнери и производители. Последното издание на панаира е било посетено от близо 80 000 души, а над 1 500 компании на 80 000 кв. м. изложбена площ са изложили своята продукция.

За участие в търговската мисия, ИАНМСП поема разходите, свързани с осигуряването на: превоз (самолет, влак, автобус); трансфери и вътрешен транспорт; хотелско настаняване за един представител на предприятие; наем зали за организирането на двустранни срещи, техническо оборудване, кетърингови и преводачески услуги при организирането на бизнес събития; разходи за входни такси за посещение на нетуъркинг събития и друг вид разходи, свързани с основния предмет на мисията.

Предприятията, участници в търговската мисия, следва да поемат разходите за дневни, медицинска застраховка и други от личен характер, свързани с командироването и пребиваването на определения от тях представител.

В случай на отказ от участие, предприятието възстановява пълния размер на направените от ИАНМСП разходи (размера на начислените минимални помощи de minimis).

Пълна информация за условията за участие и необходими документи ТУК

За участие в търговската мисия следва да бъдат представени попълнени документи за кандидатстване в деловодството на ИАНМСП или да бъдат изпратени по куриер в срок до 15 декември 2021 г. вкл. до 17.30 ч. на адрес: гр. София, ул. „Леге” № 2-4 или по електронен път, подписани с електронен подпис на www.b2bconnect.bg, на страницата на събитието, в срок до 24:00 часа на 15 декември 2021 г. Документи, подадени в деловодството на ИАНМСП след крайния срок за кандидатстване, не се разглеждат. При подаване по пощата или чрез куриер е валидна датата на входящия номер на регистрацията им в деловодството на ИАНМСП. За допълнителна информация можете да се обръщате към Светла Запрянова, тел: 02/ 940 79 75 или Ася Андреева, тел: 02/ 940 79 89.