Брой 78 (2333), 22-04-2021
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ ПАРТНЬОРИ НА ПАЛАТАТА

EXPO1 – обучителната програма на Еxport Hub Bulgaria, приключи със специално събитие



Преустройство на производството, общи проекти между компании за износ, нови дистрибутори и клиенти са част от първите представени резултати по време на пилотното издание на експортната програма.

Пилотното издание на обучителната програма на Еxport Hub Bulgaria* – EXPO1, приключи със закриващо онлайн събитие. Напомняме, че Експортен хъб България е публично-частна инициатива, която работи за повишаването на експортния потенциал на българския бизнес. БТПП е сред неговите учредители и партньор при реализиране на обучителната програма.

На събитието 15-те компании – участници в програмата – Кардинал Байтс, Биостайл, Ентегра, ТехноЛогика, Иноксис, Автоматизация на Дискретното Производство – Смолян, Сингъл Селд, Европак България М, Конвой-Уорлд, Дейзи Тех, Елджой, Пирос, Аяли Груп, Инова БМ, Айкхорн и Ко, споделиха напредъка съвместно със своите ментори.

На живо от студио Clubhouse на София Тех Парк събитието бе открито от изпълнителния директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия – инициатор на Export Hub Bulgaria, д-р Бойко Таков и г-н Тодор Младенов, изпълнителен директор на София Тех Парк – организацията, домакин на събитията от ЕXPO1.

В събитието участие взеха още лекторите на програмата, които в рамките на 3 месеца проведоха 12 интензивни теоретични сесии по най-важните въпроси, касаещи експортно ориентираните предприятия.

За да споделят своите опит и знания, в програмата се включиха представители на Службите по търговско-икономически въпроси от приоритетни за компаниите страни, като представиха възможностите за износ на конкретните потенциални пазари.

„Искам да благодаря на абсолютно всички, които имаха отношение в процеса – на компаниите, менторите, лекторите, на всички наши партньори, на службите по търговско-икономически въпроси и екипа на ЕХБ в Агенцията. Заедно доказахме, че с общи усилия можем да постигнем сериозни резултати по отношение на подкрепата на компаниите“, коментира изпълнителният директор на ИАНМСП –  д-р Бойко Таков.

„Радвам се, както аз, така и екипа на София Тех Парк, че сме част от тази инициатива. Нямаме търпение да видим напредъка на компаниите, а също така и да видим и кои инструменти в програмата бяха най-ефективни, да направим анализ и да я подобрим за следващите издания“, коментира изпълнителния директор на София Тех Парк – Тодор Младенов.

„Благодаря на ИАНМСП за тази инициатива и че имам възможност да съм ментор. Много добър мач се получи между ментори и компании. Ние настина направихме история и представихме една много интересна програма. С този подбор на компании и лектори и ментори и направихме нещо революционно. Показахме, че в България има изключителен талант, който, ако се свърже, ще увеличи нашата конкурентоспособност“, коментира г-жа Геновева Христова – лектор, ментор в ЕXPO1 и съдружник в Ligna Group.

Какво споделиха компаниите – виж ТУК

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Работодатели и синдикати на среща в Народното събрание за обсъждане на Националния план за възстановяване и устойчивост
„Дени Трейд“ ЕООД разширява своя бизнес и предлага качествени продукти на съседни балкански страни
Дружеството представи плановете си за изграждане на дългосрочни търговски отношения с партньори от региона Още
GS1 HEALTHCARE онлайн среща на високо равнище
Споделяне на опит при създаване на сигурна и оптимизирана верига за доставки в условията на пандемия Още
НОВИНИ ОТ ПАРТНЬОРИ НА ПАЛАТАТА
EXPO1 – обучителната програма на Еxport Hub Bulgaria, приключи със специално събитие
15-те компании – участници в програмата, съвместно със своите ментори споделиха напредъка Още
Икономическият и социален съвет отбеляза 20 години от обнародването на Закона за ИСС
Поставил началото на диалога с организираното гражданско общество у нас Още
НОВА НОРМАТИВНА УРЕДБА
Приети са промени в Правилника за прилагане на Закона за обществените поръчки
Свързани основно с използването на националната платформа за електронно възлагане Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Европейската комисия предлага нови правила и действия във връзка с изкуствения интелект
Пропорционалните и гъвкави правила ще обхванат специфичните рискове, които възникват при системите с ИИ Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Фонд „Научни изследвания“ организира международна работна среща в рамките на JPI Urban Europe
16-18 юни 2021 г. Още