Назад

Германски бизнесмен представи идеи за развитие на търговско-икономическото сътрудничество България – ГерманияПредседателят на Българската търговско-промишлена палата се среща с Петер Дишлиев, бизнесмен и консултант от Германия с български произход.

Обсъдена бяха мерки за засилване на търговско-икономическото сътрудничество на България с Германия в много сектори. Симеонов подчерта, че БТПП насърчава външнотърговските връзки ежедневно чрез осигуряване на актуална и полезна информация за българските компании с експортен потенциал и интерес.

Дишлиев сподели, че има неизползвани ниши в двустранната търговия в области като: високотехнологични производства, отбранителна промишленост, хранителни и битови стоки, строителство, лека промишленост и др. Веднъж установени контакти в посочените области имат потенциал за разрастване и в други региони като Бенелюкс и САЩ.

При интерес български производители и износители могат да се свържат с PEIMEX, Петер Дишлиев, Франкфурт на Майн, Германия, e-mail: PDischliev@t-online.de, peter@dishliev.com или БТПП, Дирекция Международно сътрудничество и международни организации, e-mail: interdpt@bcci.bg, тел.: 028117489.