Назад

„Инвеститор на годината“, Ямбол 2023


След петгодишно прекъсване Областна администрация Ямбол възроди конкурса „Инвеститор на годината“, който приключи с тържествена церемония по награждаване на отличените фирми, проведена в сградата на Областната администрация. На церемонията присъства и заместник-министърът на икономиката и индустрията Ивайло Шотев, заместник-кметът на Ямбол Васил Александров, председателят на Ямболската търговско-промишлена палата Стойчо Стойчев, както и представители на местни фирми.

В тринадесетото издание на конкурса участие взеха общо 13 фирми, отговарящи на регламента на конкурса и представили нужните документи. Отличия в конкурса „Инвеститор на годината“ 2023 бяха присъдени в три категории, като бе връчена и една Специална награда.

Първото място в категория „Големи предприятия“ с над 250 служители спечелиха „Велея глобал“, чиято дъщерна фирма е мебелната фабрика „Виденов“, които са посочили, че са инвестирали над 50 млн. лева в ново строителство и разширение, реконструкция и модернизация и са разкрили 73 нови работни места през 2023 година.

В категория „Средни предприятия“, с персонал под 250 души, отличената фирма с най-големи инвестиции през изминалата година е „Вила Ямбол“, които през 2023 година са инвестирали над 1 млн. лева за модернизация в производството, създаване и внедряване на нови технологии и продукти.

Фирма „Заира“, които през 2023 година са инвестирали над 10 000 лева в обучения за придобиване на знания и умения и повишаване на квалификацията на служителите, спечелиха първото място в категория „Малки предприятия“, за фирми с под 50 служители.

Специалната награда в конкурса „Инвеститор на годината“ 2023, „Инвестирам в бъдещето“, беше присъдена на фирма „Палфингер“, която инвестира в образованието и развива успешно център за дуално обучение.

„Фирмите, които се включиха в тазгодишния конкурс „Инвеститор на годината“, са показали страхотни резултати през изминалата година и безспорно заслужават да бъдат отличени. Искам да благодаря на всички тях, които взеха участие в конкурса и да ги призова да не спират да се развиват в правилната посока, която са поели.“, заяви областният управител.

Източник: Вестник Време, онлайн