Назад

"Живот в цветове" - изложба на Весела Георгиева в БТПП


Главният секретар на БТПП д-р Васил Тодоров откри изложбата „ЖИВОТ В ЦВЕТОВЕ“ на художничката Весела Георгиева. Тя използва техниката на живопис с вълна - все още ново изкуство за България. При рисуването с този материал нямаш четка, а правиш всичко с ръцете си

„Една и съща картина никога не може да я направиш напълно идентична. Опитвала съм се много пъти, но накрая винаги имат разлика. Ръцете и душата са водещите при създаването“, споделя Весела. Вълната придава усещането за триизмерност на картините, които впечатляват със своята топлота и уют - напомни при откриването авторката на цветните картини. Д-р Тодоров отбеляза, че това е техника, която до момента не е била представяна в изложбената зона на БТПП. 

Серията картини "Танцуващите къщи" ни връща назад в миналото, в патриархалния български дом, изграден от естествени материали и носещ духа на семейството и родовата памет.

Години наред Весела изработва кукли, миниатюри, творби от глина. Тя е родом от китното Етрополе и по настоящем работи в Клуб "Спорт и здраве" в града.

Изложбата в София с домакин БТПП ще продължи до края на месеца, като картините могат да бъдат закупени.

Сред официалните гости на културното събитие бе инж. Иван Мишев – зам.-директор на Рудодобивния Комплекс "Елаците-Мед", който връчи на Весела Поздравителен адрес и кошница с цветя от името на предприятието.

Видео от откриването тук