Брой 48 (305), 08-03-2013
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Проект РЕКУЛТИВАТУР на световното туристическо изложение ITB Берлин


БТПП участва с проект РЕКУЛТИВАТУР  на световното туристическо изложение ITB Берлин, което се провежда в германската столица в периода 6-10 март.

Палатата представя разработените туристически продукти по проект Рекултиватур, финансиран по програма за транснационално сътрудничество "Югоизточна Европа". В рамките на изложението е нает щанд, на който  партньорите по проекта  представят атрактивни религиозни туристически продукти и маршрути в Югоизточна Европа, включително България.

БТПП финансира участието и на 4-ма представители на браншови организации и фирми-членове от сектор туризъм с цел по-широко рекламиране на туристическите възможности на България и осигуряване на условия  за директно договаряне на продукти и маршрути между българските представители и участващите чуждестранни партньори в изложението.

По време на туристическата борса са планирани редица бизнес срещи с турагенти и оператори за  запознаването им с подготвените туристически пакети и маршрути по проект Рекултиватур и др. интересни туристически дестинации в България.

Делегацията на БТПП участвува в специализиран  семинар, посветен на инициативи за развитие на туризма в рамките на Дунавската стратегия, както и в  пресконференция, представяща България като атрактивна туристическа дестинация.

Изложението е най-значимият туристически форум в световен мащаб, предназначен както за професионалисти, така и за масова публика. През 2012 г. в ITB Берлин са участвали над 10 000 изложители от 190 страни, а броят на изложителите надхвърля 270 хиляди.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
БТПП е изпълнила целите и плановете си за 2012 г. в услуга на бизнеса
Приета е програмата за 2013 г. Още
Проект РЕКУЛТИВАТУР на световното туристическо изложение ITB Берлин
По линия на проекта се представят атрактивни религиозни туристически продукти и маршрути в Югоизточна Европа, включително България Още
Обсъдени бяха идеи за развитие на стокообмена България-Етиопия
Нови членове на БТПП
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Учредена е Регионална структура на БХРА в Габрово
В Инициативния комитет участват хотелиери, ресторантьори и туроператори с амбицията да формират регионален туристически продукт Още
В Пловдив се проведе регионален работен семинар по проект ECVET
Целта на проекта е да подпомогне качественото професионалното образование и обучение Още
ИКОНОМИКА - АНАЛИЗИ, ПРОГНОЗИ
НСИ: С 3.1% намалява строителната продукция през януари 2013 г.
ФИНАНСИ И КРЕДИТ
ESMA публикува въпроси и отговори относно късите продажби и суапите за кредитно неизпълнение
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Международен българо-албано-сръбско-черногорски бизнес форум в София, 11 април 2013 г.
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Околна среда: С новата Зелена книга се открива дебат по темата в ЕС
Целта е да се съберат данни и становища, за да се оцени въздействието на пластмасовите отпадъци и да се определи европейска стратегия за смекчаване на това въздействие Още