Назад

Предприятия, отличени с марката Високи постижения в иновациите 2023


Снимка: Фондация „Приложни изследвания и комуникации“

Марката за „Високи постижения в иновациите“ се присъжда ежегодно на отличените предприятия в Националния конкурс „Иновативно предприятие на годината“. С марката се отличават върхови постижения, въздействие и ефективност на авангардни иновации, разработени от български предприятия. 

На официална церемония на 19 декември бяха връчени 19-те поред награди “Иновативно предприятие на годината”. Събитието се проведе в закриващата част на провелия се по-рано през деня национален иновационен форум „Иновации и устойчив растеж“, организиран от Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ и Европейската мрежа в подкрепа на бизнеса Enterprise Europe Network – България. 

За наградите „Иновативно предприятие на годината 2023“ финалисти тази година бяха 21 предприятия от различни индустрии. Всички номинирани и наградени фирми получават правото да използват марката „Високи постижения в иновациите“.

Десет иновативни компании са победители в отделните категории:

Предприятията бяха оценявани от независимо жури от експерти от държавни институции, браншови организации, от научните среди и предприемачи според въздействието на иновацията, която са създали. Наградите се присъждат за внедряване на нов или значително усъвършенстван продукт и/или процес/услуга, довел до траен икономически ефект.