Назад

Представяне на платформата на Alibaba.com, онлайн на 11 ноември


Службата по търговско-икономически връзки в Шанхай и Alibaba.com планират да проведат онлайн уебинар от 10:00ч. (българско време) на 11.11.2021г., на който да бъдат представени възможностите, които платформата на Alibaba.com предоставя и начина, по който български компании биха могли да се възползват от тях, с цел увеличение на техния износ на чужди пазари. Събитието ще се реализира със съдействието на ИАНМСП.

Alibaba.com е първата платформа за електронна търговия на компанията майка Alibaba Group. Първоначално целта на компанията е била да помогне на малки и големи китайски производители да бъдат по-видими за потенциалните им клиенти, да могат лесно да ги намерят и да се свържат директно с тях.

В последните години, политиката на Alibaba.com е да разширят списъка на доставчиците си от различни страни, като целят да превърнат Alibaba.com основната платформа за намиране на доставчици на глобално ниво.

Един от основните сегменти като пазарен дял на платформата е хранително-вкусовата промишленост и земеделски продукти, което включва и етерични масла, и флорални води. В тази връзка, се предвижда този сектор да е фокус на уебинара, без това да е ограничаващо за компании от други сектори също да участват.

Работния език на уебинара ще бъде английски и ще се проведе в ZOOM, където ще има възможност и за онлайн регистрация на участниците.

Линка за регистрация: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZcodeqvqj0oG9QS8gcpMBtp7tw8hnYsUaNb