Назад

Кандидатствайте във второто издание на обучителната програма на Експортен хъб България – EXPO2


От 13.10.2021 г., български предприятия от всички сектори могат да подават своите кандидатури за обучителната програма „EXPO2”, чиято цел е да подпомогне развитието на експортния потенциал на българските предприятия.

Прозорецът за кандидатстване е отворен до 2 ноември 2021 г., като одобрените участници ще имат възможност да се включат в серия от лекции на теми свързани с международния бизнес, както и в срещи с експерти от различни области на бизнес развитието. Всяка компания ще има собствен ментор, който да следи развитието и напредъка и в рамките на програмата.

В пилотното издание на обучителна програма EXPO1 през 2021 г. участие взеха 15 български малки и средни предприятия – Кардинал Байтс, Биостайл, Ентегра, ТехноЛогика, Иноксис, Автоматизация на Дискретното Производство – Смолян, Сингъл Селд, Европак България М, Конвой-Уорлд, Дейзи Тех, Елджой, Пирос, Аяли Груп, Инова БМ, Айкхорн и Ко.

След програмата компаниите споделиха и първите си резултати, сред които изграждане на ефективна концепция и стратегия, увеличаване на производителността, износа, намиране на нови бизнес партньори и дистрибутори.

В рамките на инициативата бяха организирани и допълнителни срещи с търговски представители зад граница на министерство на икономиката, които представиха възможностите за навлизане на избрани от фирмите пазари.

За кандидатстване в настоящото издание отново задължително условие за участниците е да са собственици/управители/търговски директори или на друга ръководна позиция, с компетенции за вземане на решения. Програмата ще стартира в началото на 2022 г., а форматът ще бъде хибриден.

При интерес следва да представите попълнените документи за кандидатстване в указания срок на следната платформа:

Линк: www.b2bconnect.bg

Одобрените кандидати ще бъдат поканени на онлайн интервю, в което ще си събеседват с експертно жури. Участието в програмата е безплатно.

Повече информация можете да получите на сайта на Експортен хъб България– www.exporthub.bg