Назад

Изложба "Спортната слава на Стара Загора"


Граждански клуб ЛИПА и Регионален исторически музей Стара Загора, с подкрепата на Община Стара Загора, организират изложба "Спортната слава на Стара Загора". Изложбата включва ценни спортни отличия и вещи на изявени старозагорски спортисти и отбори от всички видове спорт, завоювали високи спортни отличия на национални, европейски, световни и олимпийски състезания.

Изложбата ще бъде аранжирана в Регионален исторически музей Стара Загора и ще се открие в 11 часа на 17 май 2022 г., Световен ден на спорта. Инициатор на изложбата е Граждански клуб ЛИПА, който за 11-а поредна година провежда Детски спортни игри Старозагорски олимпийски надежди. Участници от предходните издания на тези игри вече се изявяват в големи състезания, печелят отличия и разнасят спортната слава на Стара Загора.

Да изкажем заслужена почит на всички старозагорски спортисти, постигнали високи спортни постижения! Нека те да бъдат пример и вдъхновение за младите спортисти - призовават организаторите.

Търговско-промишлена палата - Стара Загора подкрепя инициативата и през годините е активен двигател за провеждането на Детски спортни игри Старозагорски олимпийски надежди.

Във връзка с предстоящата изложба Спортната слава на Стара Загора е създадена група във Фейсбук и чрез нея могат да се споделят спомени и снимки от спортни събития https://www.facebook.com/groups/1364889664017344