Назад

Търговско-промишлена палата - Стара Загора е партньор на Десетата областна панорама на професионалното образование и кариерно развитие


Община Стара Загора и Регионално управление на образованието, в партньорство с Търговско-промишлена палата - Стара Загора и Клуб на работодателя, Център за подкрепа за личностно развитие - Стара Загора, организират Десета Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране 2022 г.

Инициативата има за цел да информира кандидат-гимназистите, зрелостниците и техните родители за професиите и специалностите, по които се извършва обучението в учебните заведения в Област Стара Загора, за новостите в професионалното обучение, както и за нуждите на бизнеса в региона.

Събитието ще се проведе на открито на 13 май от 10:00 до 19:00 часа и на 14 май от 10:00 до 13:00 часа и ще бъде разположено на бул. Цар Симеон Велики между пресечките на бул. Митрополит Методий Кусев и бул. Руски.

В него ще се включат: Тракийски университет, ПГ по облекло и хранене Райна Княгиня, ПГ по механотехника и транспорт Никола Йонков Вапцаров, ПГ по електротехника и технологии Георги Сава Раковски, Спортно училище Тодор Каблешков, ПГ по строителство, архитектура и геодезия Лубор Байер, Търговска гимназия Княз Симеон Търновски, ПГ по строителство и дървообработване Инж. Недьо Ранчев, ПГ по компютърни науки и математически анализи Проф. Минко Балкански, Средно училище Христо Ботев, Средно училище Иван Вазов, Национална ПГ по ветеринарна медицина Иван Павлов, ПГ по електроника Джон Атанасов и Национално училище за музикални и сценични изкуства Христина Морфова.

Образователните институции ще представят чрез презентации, изделия от практическото обучение, действащи макети, демонстрации и други, професиите и специалностите, по които ще се извършва обучението в учебните заведения, както и новостите в професионалното образование.

За трета поредна година се провежда паралелно и Виртуална панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране, която се радва на голям интерес от страна на ученици и родители. В нея се включват училищата от област Стара Загора, Тракийски университет и представители на бизнеса от региона, които чрез видеа представят професиите и специалностите, по които ще се извършва обучението в образователните институции, и потребностите на пазара на труда в региона.

Видеата са публикувани на Фейсбук страницата на събитието Виртуална панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране.