Назад

Семинар във Враца на тема „Търговски и икономически отношения между Турция и България“Търговско-промишлена палата - Враца и Асоциацията на европейските търговски палати (EUROCHAMBRES) проведоха семинар на тема „Търговски и икономически отношения между Турция и България“.

Събитието бе част от проект „Бизнес диалог Турция – ЕС (TEBD)“ с основна цел  засилване на взаимодействието между турски търговско-промишлени палати и партньорите им в ЕС за насърчаване на сътрудничеството между европейски и турски представители на бизнеса. Семинарът протече при изключителен интерес. Включиха се над 25 участници.

В официалната част на събитието Мая Милова, изп. директор на ТПП-Враца, и Ms. Oya Ersöz, проектен координатор на TEBD, представиха актуални икономически данни и дейностите, реализирани в рамките на проекта. Двустранните икономически отношения между България и Турция бяха представени от Габриела Димитрова, директор "Международно сътрудничество и международни организации" в БТПП.

Експерти от ТПП-Враца разясниха възможностите и предизвикателствата в търговските отношения между България и Турция, както съдействието и услугите за развитие на двустранните отношения.

По време на дискусията бяха поставени и обсъдени различни въпроси, свързани с възможностите за осъществяване на бизнес от турски граждани в България. Коментирани бяха бъдещите планове за развитие на българо-турските търговско-икономически взаимоотношения.

****************
За допълнителна информация: Мая Милова, ТПП - Враца, тел.: 092 660273, e-mail: cci-vr@cci-vratsa.org