Назад

Три нови специализирани входящи трасета за товарни автомобили бяха открити на ГКПП Капитан Андреево


На 5 юни 2023 г. официално бяха открити три нови специализирани входящи трасета за товарни автомобили на ГКПП Капитан Андреево. 

На специална церемония директорът на Агенция „Митници“ Павел Геренски, вицепремиерът по обществения ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Дерменджиев, вицепремиерът по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев и посланикът на Република Турция в Република България Айлин Секизкьок откриха две напълно оборудвани нови трасета за товарни превозни средства със стоки, подлежащи на официален контрол, както и трето допълнително трасе за извънгабаритни товари.

Непосредствено след откриване на трасетата транспортният министър Христо Алексиев и посланик Айлин Секизкьой подписаха Меморандум за разбирателство между България и Турция за железопътен транспорт. С меморандума България и Турция потвърждават готовност да си сътрудничат за изграждането на нов граничен железопътен преход при ГКПП Лесово с цел улесняване на железопътния транспорт между двете страни.
През миналата година през ГКПП Капитан Андреево са преминали близо 1 млн. товарни превозни средства..