Назад

Зелени решения баха представени в рамките на третото издание на ESG&FRIENDS;


Нужни са устойчиви решения във всички области, защото съвременният свят ще продължи да ни предизвиква с кризи в икономиката, околната среда, общностите. Това беше едно от основните послания, които отправи третото издание на форума ESG&FRIEND, организирано от първата специализирана медия за популяризиране на ESG тематиката в България - ESGnews.bg. Събитието тази година се проведе под мотото „Re-position, Re-think, Re-grow“, а по покана на организаторите сред участниците в конферентната програма беше и изпълнителният директор на Фонд на фондовете Павел Лисев. 

В панелната дискусия “Practicing Sustainability: The Intersection of Cause and Regulations” имахме възможност да споделим добри примери за зелени проекти, подкрепени от Фонд на фондовете, както и да разговаряме за бъдещето на зеленото финансиране като цяло, какви възможности за финансиране ще бъдат налични в периода 2021-2027 и как инвестициите в кръгова икономика, устойчивост и грижа към околната среда да не бъдат просто модерна фраза, а да водят до реализирането на проекти с реално въздействие и такива, които помагат на държавите и общностите да устояват на предизвикателствата на съвременния свят. Павел Лисев се включи в панела заедно с Елвин Гури - предприемач, инвеститор и филантроп, част от мениджмънта на фондовете Invenio Parrtners и Invenio Capital Funds. Модератор в разговора беше Денислав Борисов - журналист и маркетинг специалист в Denkstatt. 

Основен лектор на събитието беше проф. Уейн Висер - един от десетте най-влиятелни световни експерти по ESG, лектор по отговорен бизнес, стратегически анализатор, съветник по устойчивост, експерт по КСО. Първата част на форума беше посветена на генерални и визионерски теми, включително дискусии с институциите, ангажирани с прилагането, отчета и одитирането на ESG критериите, финансирането на проектите и споделяне на добри практики от страна на компании. Във втората част на събитието бяха проведени работни семинари по реални казуси от практиката, в които участваха ESG специалистите в залата, а модератор беше проф. Висер. Сред гостите на форума бяха още мениджъри на компании, представители на институции, законодателна, изпълнителна и местна власт, експерти. 

Още информация по темата ТУК