Назад

Уебинар, посветен на киберсигурността: Новата хибридна реалност: Как да осигурим 360-градусова защита на бизнеса си


На 20 януари от 15.00 часа Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия ще  проведе онлайн семинар „Новата хибридна реалност: Как да осигурим 360-градусова защита на бизнеса си“, като в рамките на един час ще бъдат засегнати въпросите:

  • Защо е необходим NGFW (Next Generation Firewall) на организациите и кои са ресурсите, които пази
  • Къде е мястото на изкуствения интелект – технологията, която предвижда заплахите и осигурява защита още преди атаките да се случат
  • Облачните технологии и колко са защитени те – за какво трябва да се погрижат потребителите
  • Какви са юридически аспекти на информационната сигурност

Събитието ще представи информацията под формата на диалог, в който с въпроси могат да се включат зрителите, като наред с това ще бъдат споделени редица примери от опита на експертите в онлайн семинара, сред които се нареждат:

Красимир Каменов

Красимир е в сферата на информационните и комуникационните технологии от повече от 15 години, като през 2015 година основава собствена компания GluckIT, която и до днес продължава да се развива.

Веселин Троянов

Веселин има повече от 13 години опит в ИКТ сферата, като кариерният му път преминава през CENTIO, S&T Bulgaria и Microsoft. Преди да поеме ръководството на Check Point у нас, Веселин Троянов отговаря за бизнес развитието на Softline Bulgaria. По време на събитието ще разкаже за новите тенденции в киберсигурността, рисковете и заплахите в дигиталното пространство, важността на превенцията, „цената“ на подценяването на заплахите, както и какви са решенията на утрешния ден на пионера в дигиталната сигурност – Check Point Software Technologies.

Константин Василев

Константин е опитен адвокат с експертиза в корпоративната и търговската област. През 2015 година той основава правната кантора „Vassilev & Partners Law Firm”, а днес работи както с български, така и с международни компании. Той ще представи правния аспект за правилно защитената бизнес среда.

Доц. д-р инж. Боян Жеков

Доц. д-р инж. Боян Жеков е зам.-декан на факултет „Информационни науки“(ФИН) към Университет по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ). Ръководител на магистърски програми „Киберсигурност и цифрова криминалистика“, „Софтуерно инженерство“ и „Анализ и управление на данни/Data Science”. Представител на България в програмни комитети на Хоризонт Европа, клъстер 3 – „Гражданска сигурност за обществото“, и клъстер 4 – „Дигитализация, индустрия, космос“. Доц. Жеков ще представи академичната гледна точка, свързана със заплахите, кадрите и как ефективно да бъдат взети мерки в защитата на данните.

Участието в събитието е напълно безплатно и достъпно чрез бърза регистрация тук: https://forms.gle/YXLtJupLepDn7XAz5