Брой 106 (111), 04-06-2012
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

Ден на българската енергетика


На 5 юни, вторник, от 10 часа, в хотел „Шератон“, София, ще се състои конференцията „Ден на българската енергетика“. Събитието се провежда за трета поредна година, като този път нейният надслов е „Прозрачна енергетика за устойчива икономика“. Официално откриващ мероприятието ще бъде министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, а организатор е Институтът за енергиен мениджмънт. Партньори на събитието са Националният комитет на България в Световния енергиен съвет и вестник Капитал.

В конференцията ще участват 200 души, сред които ще са инвеститори, представители на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ), представители на бизнеса и други.

Първият дискусионен панел е с тема Енергийна политика и индустрията, а вторият - “До Белене и назад”. В него ще бъдат представени тезите на победителите в конкурса за студентско есе на Института за енергиен мениджмънт (ЕМИ). Акценти в програмата ще бъдат новата схема за търговия с емисии, която влиза в сила от 2013 г., балканските мрежови проекти с европейско значение. Участниците ще се опитат да дадат предложения за това как пазарът за търговия на едро да стане по-прозрачен и как финансовата тежест от подкрепата за ВЕИ да бъде разпределена по-справедливо.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
БТПП има международна подкрепа по казуса с представителността й
Новоизбраният главен секретар на МОР изрази готовност да окаже пълна логистична подкрепа на Палатата Още
Иракски експерти посетиха БТПП
В Ирак има пазар за българска техника и потребителски стоки Още
ПАЗАР НА ТРУДА
Главна инспекция по труда: Софтуер ще следи за забавени заплати
Друга идея на инспекцията е в уведомлението, което се подава в НАП при регистрация на трудовите договори, работодателите да посочват продължителността на работния ден Още
ТЪРГОВСКИ РЕГИСТЪР
Внедрени са нови функционалности в информационната система „Търговски регистър” на Агенцията по вписванията
Осигурена е възможност за регистрация на: Европейско обединение по икономически интереси… Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Ден на българската енергетика
Национален семинар на тема “Марката и дизайна на Европейския съюз – практически познания”
СЪОБЩЕНИЯ
Български фирми са поканени от ЕК да представят своя опит и добри практики