Брой 106 (111), 04-06-2012
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

БТПП има международна подкрепа по казуса с представителността й


Главният секретар на БТПП Васил Тодоров проведе среща с Брент Уилтън - новоизбрания главен секретар на Международната организация на работодателите (МОР). Това стана в Женева, в рамките на провеждащата се редовна сесия на Международната конференция на труда.

Господин Уилтън изрази пълна подкрепа за позицията на БТПП и готовност за в бъдеще да окаже пълна логистична подкрепа на Палатата, в случай,  че спорът за представителността й бъде отнесен за разглеждане в Международната организация на труда.

В хода на разговора беше отново посочено, че при преценката за представителност следва да се отчитат само международно признатите стандарти. Беше изтъкнато също, че търговските палати, които отговарят на тези критерии,  са едни от най-активните членове на МОР.

Всяко ограничение на правото на една работодателска организация да представлява и защитава интересите на своите членове по своята същност е сериозно нарушение на международните норми.

В рамките на сесията БТПП връчи грамота на Антонио Пенелоса, бивш главен секретар на Международната организация на работодателите. Отличието е за приноса му за координация на действията и позициите на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) и МОР. По време на своя мандат Антонио Пенелоса съдейства активно за защита интересите на българските предприемачи и за изграждането на АОБР като модерно работодателско сдружение, отговарящо на международните принципи.

НОВИНИ ОТ БТПП
БТПП има международна подкрепа по казуса с представителността й
Новоизбраният главен секретар на МОР изрази готовност да окаже пълна логистична подкрепа на Палатата Още
Иракски експерти посетиха БТПП
В Ирак има пазар за българска техника и потребителски стоки Още
ПАЗАР НА ТРУДА
Главна инспекция по труда: Софтуер ще следи за забавени заплати
Друга идея на инспекцията е в уведомлението, което се подава в НАП при регистрация на трудовите договори, работодателите да посочват продължителността на работния ден Още
ТЪРГОВСКИ РЕГИСТЪР
Внедрени са нови функционалности в информационната система „Търговски регистър” на Агенцията по вписванията
Осигурена е възможност за регистрация на: Европейско обединение по икономически интереси… Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Ден на българската енергетика
Национален семинар на тема “Марката и дизайна на Европейския съюз – практически познания”
СЪОБЩЕНИЯ
Български фирми са поканени от ЕК да представят своя опит и добри практики