Назад

Международната организация на работодателите търси технологични стартиращи фирми с мисия да въвеждат иновации в процесите на миграция


Международната организация на работодателите (МОР) си партнира със Seedstars, за да идентифицира 10 иновативни технологични решения, подкрепящи процесите на трудова миграция, които да бъдат представени на Глобалния форум за миграция и развитие в Женева през 2024 г.

Това е четвърта по ред инициатива „IOE Migration Challenge“ за търсене на технологични стартиращи фирми с мисия да въвеждат иновации в процесите на легалната миграция, които обслужват мигрантите, бизнеса и правителствата, включително технологични решения, които се справят с предизвиканата от климата миграция. Приложението е отворено за стартиращи фирми, базирани или опериращи в регионите на Европа, Северна Африка, Близкия изток, както и Централна и Източна Европа.

Близо 70 процента  от мигрантите в глобален мащаб се състоят от чуждестранни трудови мигранти. Много фактори, включително политически, социални, икономически и сега все по-често климатичните кризи, мотивират хората да пресичат границите в търсене на по-добри условия на живот и работа. Използването на технологии и цифровизацията играят важна роля за справяне с многопластовите предизвикателства на миграцията днес.

Чрез предишните три издания на „IOE Migration Challenge“  МОР и Seedstars успешно преодоляха големите различия между технологичния прогрес и заинтересованите страни от Глобалния форум за миграция и развитие (GFMD). Общата цел беше да се открият устойчиви решения, които да се справят с предизвикателствата в управлението на миграцията и да осигурят платформа за обещаващи технологични стартиращи компании.

В стартиращото четвърто издание светлината на прожекторите е върху стартиращите компании, които се фокусират върху рационализирането на процесите на миграция за бизнеса и правителствата, с особен акцент върху екологичните технологични решения за климата. Участващите стартиращи компании трябва да отговарят на следните критерии:

  • Съсредоточаване върху мобилността и услугите за бизнеса или правителствата в областта на трудовата миграция.
  • Притежаване на тестван минимален жизнеспособен продукт с първоначално добро съвпадение с  предизвикателството пред миграцията.
  • Решения, насочени към бизнеса или правителствата (B2B & B2G).

Ще бъдат идентифицирани 20 авангардни решения, от които 10 финалисти ще бъдат избрани, за да представят своите решения на срещата на върха на GFMD, която ще се проведе на 23-25 ​​януари 2024 г. в Женева.. Победителят в предизвикателството ще получи награда от 5000 швейцарски франка от МОР.

Стартиращи фирми, които искат да бъдат част от това трансформиращо предизвикателство, могат да изпратят своите кандидатури до 6 октомври 2023 г. тук.