Назад

Представиха предстоящи бизнес инициативи България – ИндонезияВременно управляващият Посолството на Индонезия в София Мурди Примбани, търговският съветник Ирван Фахризал и Енди Зулхам от икономическия отдел посетиха Българската търговско-промишлена палата и се срещнаха с председателя Цветан Симеонов.

Основната цел на срещата бе обсъждане на предстоящи бизнес инициативи в двете страни. Гостите информираха, че в периода 18 – 22 октомври 2023 г. в Джакарта ще се проведе 38-то издание на Trade Expo Indonesia /TEI/, изложение, което обхваща следните водещи категории: храни и напитки, мода, текстил и аксесоари, дигитални услуги, красота и грижа, медицинско оборудване и здравеопазване, дом и къща, енергетика и индустриални продукти. Повече информация за събитието тук.  За контакти: econ.staff@indonesia.bg, Mr. Endy Zulham, тел.: +359 87 939 3010.

Фахризал предостави информация и относно Бизнес форум Индонезия – Европа /IEBF/, който ще се проведе на 17-18 октомври 2023 г. Събитието ще постави акцент върху съвместното сътрудничество за насърчаване на устойчиво и включващо икономическо развитие. Приоритетните сектори на форума са: машиностроене и електроника, здравна инфраструктура, креативна индустрия, енергийна трансформация и дигитална икономика. Повече за форума тук

Цветан Симеонов бе информиран за предстоящо посещение на индонезийска бизнес делегация в края на годината в България. Той предложи пълно съдействие от страна на БТПП за осъществяване на визитата и организиране на бизнес срещи с български компании. Основните сектори, които ще бъдат във фокуса на посещението, са: хранително-вкусова промишленост, селско стопанство, лека промишленост, информационни технологии и др. БТПП ще информира допълнително за периода на посещението и условията за участие в срещите на български компании.