Назад

Американската търговска камара в България организира Хакатон


Американската търговска камара в България (АТК) в партньорство с Технически университет-София и със Стопанския факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски" организират за първи път AmCham Hackathon 2024 (Хакатон). 

Сред целите, които си поставя инициативата, са за принос на бизнес асоциацията чрез експертизата на своите членове за сближаване между полученото знание във висшите училища с практическите особености и нужди на бизнеса; ангажиране на студенти в решаване на конкретни бизнес казуси; показване на добри практики от утвърдени компании, работещи в България; задържане на студенти в страната и възможност за последващо ангажиране с програмите на университетите, както и възможност за намиране на професионално развитие в участващите в Хакатона компании.

Кога: 12 февруари 2024 г. – 1 март 2024 г.  Къде: Технически университет София и Факултет по икономика и бизнес администрация на СУ „Св. Климент Охридски”

Студенти от двата университета могат да се запишат в този Google формуляр от 15 януари до 4 февруари, ако желаят да участват в хакатона. Участието е доброволно. Ще бъдат сформирани екипи от студенти, на които ще бъдат назначени по един бизнес казус, върху който да работят по време на хакатона. В края на хакатона отборите ще представят решението на своя бизнес казус пред жури.

Хакатонът предоставя чудесна възможност на студентите да работят върху реални бизнес казуси и да бъдат наставлявани от експерти от бизнеса по различни теми, свързани с обучението им. Студентите ще могат да придобият знания, умения и опит за областта, която биха искали да доразвият. Студентите ще могат да установят пряк контакт с различни компании и да проучат възможностите за професионална реализация.

Проектът е иницииран и организиран от компании членове на АТК, като водеща роля имат "Ай Би Ем" България, "Каменица" АД, "ЕйчАр Консултинг партнърс", "Адеко България", "Джобтайгър", "Мото-Пфое", "Кока-Кола Юропасифик Партнърс"

Ключови дати:

• 12 февруари, 10.00: Официално откриване (ТУ София, Център за върхови постижения)

• 26 февруари: Окончателно предаване на решенията на бизнес казусите

• 27-28 февруари: Презентации на бизнес казуси пред жури

• 29 февруари: Оценка на журито на бизнес казусите

• 1 март: Церемония по награждаване и закриване.

Пълна информация ТУК