Назад

Координационна среща по проект Packless във Вроцлав,Полша


Екипът на Ямболската търговско-промишлена палата започва 2024 с международна координационна среща във Вроцлав, Полша, по проект Packless, изпълняван в рамките на програмата Еразъм+.

Проектът „PackLess - подкрепа на малките и средни предприятия за трансформация към въвеждане на устойчиви опаковки“ подкрепя въвеждането на опаковки с нулев отпадък (устойчиви опаковки), където нулеви отпадъци се разбира като прилагане на правилото 5R: Откажете, Намалете, Използвайте повторно, Рециклирайте, Компостирайте.

Партньорите от България, Полша, Германия и Австрия са в процес на финализиране на онлайн обучителна платформа, насочена към МСП, за да им помогне да обмислят възможности за преминаване към по-устойчиви опаковки за своите продукти.

В рамките на срещата, партньорите обсъждаха комуникационни дейности и практики, с които да промотират продуктите на проекта и да привлекат вниманието и интереса на повече представители на малки и средни предприятия.

През 2025 ще влязат в сила Регламенти на ЕС, които поставят изисквания към всички oпаковки, които присъстват на единния европейски пазар.

Повече информация: www.packless.eu