Назад

Васил Тодоров: Редно е при всеки нов проект на бюджет или актуализация на бюджета - да има реформи


"Средствата от Плана за възстановяване са разписани по определени цели и не може да се разходват, където си искаме, и по-специално за осигуряване на ръста на пенсиите. Няма яснота обаче дали ще бъдат изпълнени критериите, за да започне усвояването на тези средства навреме", това коментира главният секретар на БТПП Васил Тодоров по темата за актуализацията на бюджета  в предаването „Твоят ден“ по Нова Нюз. И допълни, че няма отговор какво се случва с компенсирането на цените на природния газ вследствие промяната на доставчиците.

"Не сме спрели преговорите с държавата и специално с енергийната комисия. Вече има законопроект, зададен е хоризонт за решаването на тези проблеми с дългосрочните договори за енергоинтензивните предприятия и компенсации за останалите небитови потребители, докато не се нормализират цените на пазара", отбеляза Тодоров.

„Реформи няма. За нас е редно при всеки нов проект на бюджет или актуализация на бюджета - да има реформи“,  категоричен е главният секретар на Палатата.

Целият разговор може да проследите в следното видео