Назад

Успешно приключи участието на БТПП в TEBD Chamber Academy 2022


Приключи Академията TEBD Chamber Academy 2022, в Херес де ла Фронтера, Испания, организирана съвместно с Eurochambres, за среден и висш мениджърски екип към търговско-промишлените палати. В нея взеха участие Любомир Левичаров от отдел “Икономически анализи и политика” при БТПП,  Михаела Михайлова от “Юридическа дирекция” при БТПП, и Мако Арнаудов - член на УС на Хасковската търговско-промишлена палата.

По време на официалната церемония за връчване на сертификатите участие взеха Назли Сеза Онат – търговски съветник в Посолството на Турция в Испания, и Джема Гарсиа Бермудез, заместник-председател на Търговската камара в Херес. Българските представители преминаха серия от работни сесии, свързани със Зелената сделка, кръговата икономика, управлението на проекти, разширяване на мрежата от контакти и изграждане на трайни взаимоотношения между страните, дигитализация на процесите и подпомагане на МСП.

В сесиите бяха представени опитът и идейните проекти, реализирани от търговските камари на Испания, Херес, Навара,  Женева, Валенсия и др. За следващите работни сесии на Академията се предвижда да бъдат включени отново теми за Зелената сделка, възможности за развитието на биоенергията, кръговата икономика и дигитализацията.