Назад

Възможност за обмен на знания и опит с предприемачи от Гърция


Опитни предприемачи от Гърция желаят да споделят знания и опит с млади предприемачи по програмата „Еразъм за млади предприемачи“ от България в следните сектори:

  • Музика, театър, събития, културни и развлекателни услуги –  новият предприемач трябва да има положителна нагласа за учене и нови идеи.
  • Научноизследователска и развойна дейност  - оборудване и услуги – новият предприемач трябва да бъде технически обучен и с опит в технологии като Blockchain, Интернет на нещата, Анализ на данни, уеб платформи.
  • Селскостопански, горски, градински, аквакултурни и пчеларски продукти и услуги (Сектор дистрибуция и търговия на дребно, електрически машини, апарати, оборудване и консумативи; осветление, мебели, домакински уреди и почистващи продукти) – новият предприемач трябва да се интересува от развитие на сътрудничество и взаимен професионален обмен.
  • Информационни технологии, офис и комуникационно оборудване, услуги и консумативи – новият предприемач трябва да владее английски език и да има общи знания в областта на информационните технологии, софтуерен дизайн и програмиране и технически умения с различни компютърни системи.

Програмата „Еразъм за млади предприемачи“ осигурява съдействие на европейски предприемачи да придобият необходимите умения за стартиране и/или успешно управление на малък бизнес в Европа. Участващите млади предприемачи /с до 3 години опит/ получават финансова подкрепа при осъществяване на обмен в друга страна.

Ако проявявате интерес за обмен на опит и идеи с някой от посочените предприемачи, не се колебайте да се свържете с нас. Българската търговско-промишлена палата е посредническа организация по програмата и оказва съдействие на нови предприемачи с насоки и препоръки през целия процес – кандидатстване, избиране на партньор, финансиране, участие, отчитане.

При интерес за участие по програмата, допълнителни въпроси или още предложения за обмен, свържете се с:
Българска търговско-промишлена палата
Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“
Габриела Димитрова, тел.: 02 8117 489, е-мейл: interdpt@bcci.bg
Мирослава Маркова, тел.: 02 8117 494, е-мейл: m.markova@bcci.bg