Брой 26 (1038), 08-02-2016
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Покана за участие в двустранни срещи за бизнес сътрудничество в рамките на конференция “The Future of Building”


Enterprise Europe Network към БТПП, в сътрудничество със Стопанската камара на Австрия Ви кани за участие в двустранни срещи за бизнес сътрудничество (b2b), които ще се проведат в рамките на конференцията “The Future of Building” на 18 и 19.04.2016г във Виена, Австрия.

Фирми от цял свят ще имат възможността да се запознаят с най-новите тенденции в сферите на строителството, последните технологии за устойчиво реновиране и модернизация на сградния фонд, както и с последните решения за удължаване на жизнения цикъл на сградите.

За успеха на ежегодно провежданото събитие свидетелстват състоялите се през 2015г над 418 двустранни срещи за установяване на бизнес сътрудничество между представители на над 173 фирми, като от българска страна участие взеха представители на 11 фирми.

Конференцията и двустранните (b2b) срещи ще се проведат на 18.04.2016 г., като организаторите отправят покана към участниците да се сключат в безплатни целодневни посещения на обекти, които се организират по време на втория ден от събитието – 19.04.2016 г. Участниците имат възможността да изберат между три основни видове обекти: иновативни сградни решения, реновиране и модернизация или сгради, реновирани с оглед на удължаване на жизнения им цикъл.

За достъп до програмата (на английски език) и предвидените посещения на обекти кликнете тук.

Основни сектори:

  • Инженеринг и планиране / архитектура
  • Строителство / възможности за подизпълнение
  • Строителни материали и компоненти
  • Технологии за възобновяеми енергийни източници, климатизация и отопление
  • Бизнес агенции / клъстери и асоциации

График

Краен срок за регистрация: 4 април. Селекция на b2b срещи: 18 март – 11 април. Персонализиран график на Вашите срещи: 13 април.

Участието в събитието е безплатно, като разходите за път и настаняване са за сметка на участниците. Моля, отбележете, че при извършена регистрация и неявяване по време на събитието, организаторите от Австрия предвиждат невъзвръщаема такса от 75 евро (без ДДС). До 16.04.2016г. бихте могли да анулирате своята регистрация, без да дължите предвидената сума за неявяване.

Регистрацията за събитието е задължителна и се извършва през следния линк: https://www.b2match.com/building2016. Моля, при извършването на своята регистрация, в полето „Local Support Office“ посочете “BG – Bulgarian Chamber of Commerce and Industry”.

За повече информация, моля не се колебайте да се свържете с: Европейски информационен и иновационен център, Тел: 02 8117 505, Имейл: een@bcci.bg

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Декларация на представителните на национално равнище организации на работодателите и съсловните организации на счетоводители и одитори
Относно проблемите по данъчното третиране на активите и разходите за служебно и лично ползване Още
Водещи иновативни фирми в България преминаха през „Оценка на иновационен капацитет
БТПП предоставя услугата безплатно на фирми с потенциал за растеж Още
Покана за участие в двустранни срещи за бизнес сътрудничество в рамките на конференция “The Future of Building”
Възможност за посещение на обекти - иновативни сградни решения, реновирани и модернизирани сгради... Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Промотиране на земеделските продукти от ЕС в Япония
Български фирми са поканени да се включат в делегацията от ЕС Още
Търговски мисии в Турция, март 2016
Разходите по настаняването на одобрените за участие български фирми се поемат от Министерството на икономиката на Турция Още
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
Нова спогодба за избягване на двойното данъчно облагане между Р България и Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия
Приложима от 1 януари 2016 г. Още
СТАНДАРТИЗАЦИЯ, СЕРТИФИКАЦИЯ
Проектът ISO/DIS 45001 „Системи за управление на здравето и безопасността при работа” достигна етап „обществено допитване”
Предвижда се стандартът да се публикува до края на 2016 г. Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Търговия с услуги: Европейският парламент даде препоръките си за TiSA
ЕС участва заедно с други 22 страни-членки на Световната търговска организация в преговори за споразумение за търговията с услуги Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство