Назад

Нов модерен логистичен център стартира в София


Министърът на икономиката Даниела Везиева откри нов модерен център за дистрибуция на водеща компания в областта на логистичните услуги и бързообортните стоки. Инвестицията е в размер на 50 млн.лв., а  новият логистичен център e изграден на стратегическа локация и ще консолидира цялата дейност на компанията в София и София-област.

Министър Везиева  посочи, че с тази инвестиция само за последния месец са стартирали нови инвестиции за близо 150 млн.лв. , които ще разкрият над 500 работни места в страната.

Икономическият министър подчерта, че инвестициите са предимно извън столицата, а повечето от проектите се осъществяват във високотехнологични производства и услуги.

По думите й  работата на служебното правителство в посока подобряване на имиджа на страната пред чуждестранните инвеститори и изсветляването на бизнес средата се оценяват положително. „България трябва да получи заслуженото си място на едно добро място за инвестиции“, подчерта Везиева.

На събитието присъстваха още изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев, както и представители на бизнеса и на чуждестранни търговски камари.

---------------------------------------------------------------------

Орбико Груп е един от най-големите дистрибутори и доставчици на логистични услуги на българския пазар и в Европа. Компанията е водеща в областта на логистичните услуги и бързообортните стоки, а новият логистичен център e най-големият на Орбико Груп в Европа.

Българският представител стъпва на местния пазар през 2003 г. Новият „Логистичен център ОРБИКО“  е съставен от две основни сгради: Логистичен център и офис сграда, които отговарят на всички специфични изисквания на своето предназначение.