Брой 44 (301), 04-03-2013
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Оповестителни системи за евакуация, интегрирани с пожароизвестяване, ще бъдат представени на Секюрити Експо 2013


SECURITY EXPO 2013 очаква своите партньори и гости от 6 до 9 март 2013 г. в Интер Експо Център – София. Продължаваме с представянето на иновативни продукти, които ще бъдат демонстрирани по време на изложението.

Фирма ПРО АУДИО представя решения и конфигурации на наложената японска марка ТОА, както и разясняване на основните принципи на проектиране и изграждане на системи за гласово оповестяване по БДС EN 54. Оповестителните системи за евакуация при пожар са задължителни за обществени обекти с над 100 човека обитатели според нормативната уредба. Те осигуряват възможност за излъчване на съобщение от централа, с осигурено минимум 30 мин. захранване, в което време системата продължава да функционира до евакуацията на всеки намиращ се в обхванатата от пожар сграда.

   

Един от последните продукти на ОПТИКС АД е портативната неохлаждаема термовизионна камера Minion, която също ще бъде демонстрирана на изложението. Тя е идеална за интеграция в охранителни CCTV системи, позволяваща 24-часово наблюдение в пълен мрак и при неблагоприятни атмосферни условия. Иновативната оптична система, чувствителният детектор и цифровата обработка на видеосигнала осигуряват висококонтрастна и детайлна картина по всяко време на денонощието в напълно пасивен режим.

Фирма БИСАЙД ще покаже на посетителите на SECURITY EXPO 2013 серия високи турникети с височина 2.2 м. за пропускане на пешеходци в райони, където се изисква строг контрол. Турникетите са съобразени с трафика на пешеходците и системите за управление на достъпа, като билетни системи на стадиони, ски лифтове, плувни басейни, обществени сгради, предприятия и др. Съобразени са с изискванията за бърза евакуация при аварийни ситуации.                    

    

Биометричен терминал, базиран на лицево разпознаване VF380 за контрол на достъп и работно време, вграден 125 kHz ASK RFID и ПИН идентификация ще представи фирма ПОЛИМЕКС ХОЛДИНГ. Уникална скорост на разпознаване (не повече от 2 секунди), IR осветление за тъмни помещения, LAN комуникация и безплатен софтуер за работно време.

   

Друг нов продукт на ПОЛИМЕКС ХОЛДИНГ е специализиран контролер Smart Vend за управление на вендинг машини. Спестява нуждата от вграден касов апарат. Контролира наличността по картите (на потребителите) и количеството на заредената стока. Софтуерът поддържа управление на складова наличност, справки за оборот, консумация по продукти, часови диапазон от деня и др.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Енергийно обновяване на жилищни сгради може да се направи с европейски пари
Разработено е Ръководство за успешно внедряване и институционализиране на курсовете за професионално обучение, за сертифицирането и финансирането им на база на добрите практики Още
Двойната система на професионално образование и обучение - реална мярка за борба с младежката безработица
Като резултат от приложението й в някои европейски страни младежката безработица е ограничена до 4-8% Още
Оповестителни системи за евакуация, интегрирани с пожароизвестяване, ще бъдат представени на Секюрити Експо 2013
Системите са задължителни за обществените обекти Още
Новорегистрирани търговски представителства на чуждестранни лица
ИКОНОМИКА - АНАЛИЗИ, ПРОГНОЗИ
Standard & Poor’s: Ще променят ли политическите ветрове фискалната стабилност на България?
Експертите посочват още, че въпреки неустойчивата икономическа среда България има дефицит и дълг, чиито стойности са сред най-ниските в ЕС Още
НОВО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО
Парламентът реши да се налагат санкции на доставчик, претендиращ за изпълнение на договор, сключен от разстояние по телефона, без писмено потвърждение
Глобата е заложена в законопроект за промяна на Закона за защита на потребителите Още
МЕЖДУНАРОДНА ТЪРГОВИЯ, ПАЗАРИ
Пореден рекорд в стокообмена между България и Германия
Повишението спрямо 2011 г. е 6,6 % Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ
Оферти за бизнес партньорство